Egészségügyi szakértők


Dr. Abbas Quatab, a Kyäni Tanácsadói tesületi tag


Dr. Abbas Qutab a Massachusetts államban, Boston és Worcester városokban található Elan Vital orvosi központok alapítója. Az 1989-es megnyitásuk óta világszerte sok ezer ember választotta ezeket a központokat, kiegészítő és alternatív kezelési módokat keresve.

Dr. Qutab egyetemi végzettséggel rendelkezik a gyógyászat, keleti gyógyászat és "csontrakás" terén, ezeken kívül pedig Ph.D végzettsége van az Ayurveda gyógyászat terén. Az Egyesült Államokban egyike azon kis számú orvosoknak, akik tiszteletbeli Sc.D kitüntetést kaptak a World Health Organization Charted University (Egészségügyi Világszervezet Okleveles Egyeteme) intézménytől, az alternatív gyógymódok népszerűsítése érdekében végzett munkájáért. Dr. Qutab nagyon sokat utazik, az Egyesült Államokban és Európában orvosok ezreit tanította meg arra, hogy hogyan alkalmazzák az alternatív gyógymódokat rendelőikben. Kongresszusokon és egészségügyi témájú kiállításokon világszerte népszerű előadó. Rendszeres beszélő az Alternatív Gyógymódok Világszervezet Kongresszuson, több kórházban tanít, például a Dana-Farber rák kezelő intézetben, Massachusetts általános kórházában és az UMASS emlék - kórházban.

Dr. Qutab részletes kutatásainak tárgya többek között a nitrogén monoxid és a testben betöltött összes funkciója. A Nitric Oxide-The Molecule of Life (Nitrogén monoxid - Az élet molekulája ) című könyv írója, amely több nyelvre is le lett fordítva. A könyv sok izgalmas részletet tartalmaz erről az elképesztő molekuláról, beleértve az összes, az emberi egészségre tett erőteljes és jótékony hatását is. Több Ayurveda gyógymódról szóló könyv társ - írója, ugyanakkor a természetgyógyászok szaktanácsa is elismeri. Több vezetői magatartásért járó díjat is kapott a kiegészítő gyógymódok terjesztéséért. Dr. Qutab Washington, D.C államban a Kongresszusi Egészségügyi Reformok Bizottságának is tagja. 2003-ban az Egyesült Államok Kongresszusa neki ajándékozta "Az év orvosa" díjat, az NRCC (A Nemzet Köztársasági és Kongresszusi Bizottsága ) keretén belül a Nemzeti Egészségügyi és Medicare Reformok Bizottsága érdekében végzett tevékenységéért.
 
 

Barrie Tan, Ph. D., az American River Nutrition, Inc. elnöke


Dr. Barrie Tan Új Zélandon doktorált, az Otago egyetemen, analitikai biokémia szakon. Ezután kutatásait és munkáját Alabama államban, Auburn egyetemen folytatta. Segéd professzorként dolgozott Massachusetts Amherst egyetemén, a kémia és élelmiszer - tudomány osztályon. Ezalatt negyvennél is több levéltári naplót és műszaki lapot írt meg. 1988-ban megalapította az American River Nutrition, Inc. vállalatot.

Dr. Tan az egyik legelső olyan kutató, aki a tokotrienolokat elkülönítette mint a táplálékok egy önálló osztályát. Kutatásainak tárgya elsősorban a tokotrienolok és tokoferolok közti viszony. A tokoferolok az E vitamin közismert vegyületei. Az eredmények azt mutatták ki, hogy a tokotrienolok antioxidáns ereje 50-szer erősebb a tokoferokénál. A felfedezés következtében Dr Tan tokotrienol összetevőket fejlesztett ki, amelyeket hozzáadott bizonyos táplálékkiegészítőkhöz, így növelve a növényi tápértéket és antioxidáns hatást. Dr. Tan folytatja növényi tápértékekkel kapcsolatos kutatásait, különös hangsúlyt fektetve a tokotrienolokra, és azok hatásaira és befolyására a szív-és érrendszeri betegségek, cukorbetegség, ateroszklerózis, rák, izombántalmak, szarkopenia és koleszterin szempontjából.
 

Dr. Clair Francomano (MD)


Dr. Clair Francomano a Yale és a Johns Hopkins Orvostudományi Egyetemen diplomázott. 11 éven át tanított belgyógyászatot teljes állású tanárként a Johns Hopkins Egyetemen. Ezután 1994-ben a Nemzeti Egészségtudományi Intézet Humángenetikai Kutatóintézetének vezető klinikai igazgatója lett.

2005-ben Dr. Francomano a Greater Baltimore Medical Center felnőtt genetikáért felelős igazgatója lett, ahol a Harvey Humángenetikai Intézetben kezelt genetikai pácienseket. Belgyógyászati rezidensekkel is dolgozik, hogy segítse a genetikával a felnőtt betegek kezelését. Dr. Francomano nemzetközi elismerésre tett szert az öröklődő kötőszöveti rendellenességek területén végzett kutatásaiért. Több mint 110 ditudományos cikket írt szakmailag lektorált kiadványokban, valamint 33 könyvfejezet szerzője és szakmai bírálója.

A genetikai és az örökletes kötőszöveti rendellenességek területén szerzett tapasztalata mellett Dr. Francomano régóta érdeklődik az integratív orvoslás iránt, amelybe beletartoznak az étrendkiegészítők és az energiaorvoslás alkalmazása a megfelelő egészségi állapot eléréséhez, fenntartásához. A Kyäni büszke arra, hogy Dr. Francomano a Kyäni Tudományos Tanácsadó Testületének tagja.


vissza